Gezonde stofwisseling – Gezond lichaam 

In het kort: met Metabolic Balance wordt jouw stofwisseling weer in balans gebracht. Een gezonde stofwisseling zorgt ervoor dat je die onnodige kilo's en oude gewoonten kunt loslaten, net zoals een vlinder die de cocon achterlaat en het leven tegemoet vliegt: met een gezond lichaam weer van het leven genieten!

Gezond lichaam – Gezonde geest

Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest is een goede stofwisseling en uitgebalanceerde voeding van groot belang. De juiste optimale voedingsmiddelen verbeteren de werking van je hersenen. Met een goed voedingspatroon zul jij je jeugdiger, fitter, mentaal actiever en energiek voelen, zodat je de hele dag geconcentreerd bezig kunt zijn: de dagen van het bankhangen zijn nu echt voorbij!

Activeer je innerlijke dokter!

Alle organismen hebben een zelfherstellend vermogen. Een nauwkeurig afgestemd samenspel tussen het immuunsysteem, zenuwstelsel en hormoonsystemen zorgt ervoor dat we gezond blijven. Door onze manier van leven en eten staat deze regulering onder druk en worden we gevoelig voor infecties, slaapstoornissen, allergieën, voedselintoleranties of ernstige metabole ziekten zoals reuma, jicht, diabetes en het metabool syndroom, waar we onvoldoende van herstellen.

Het Metabolic Balance programma werd in 2002 ontwikkeld door Dr. Wolf Funfack om de genezing van voedingsgerelateerde ziekten op een natuurlijke manier te ondersteunen. Sindsdien is het door wetenschappers voortdurend verbeterd en geoptimaliseerd en het is buitengewoon succesvol gebleken. Zo heeft het programma een positieve invloed op veel welvaartziekten, zoals bijvoorbeeld het metabool syndroom, diabetes type 2, hoge bloeddruk en obesitas.

Door de regulerende werking van Metabolic Balance op jouw stofwisseling, zorgt het programma ervoor, dat jouw lichaam weer alle noodzakelijke hormonen en enzymen zelf kan produceren en dus reguleren. Je innerlijke dokter is weer geactiveerd!

Hoe werkt Metabolic Balance?

Met Metabolic Balance krijg je een uniek en individueel op maat gemaakt voedingsplan dat jou optimaal ondersteunt bij het bereiken van jouw doel. Kijk hoe en hoe snel jij je zelf gekozen doel kan bereiken.

Professionele, door Metabolic Balance opgeleide begeleiders, geven je intensieve en persoonlijke begeleiding. Onder "begeleider vinden" vind je een begeleider bij jou in de buurt. 
Je maakt kennis met je begeleider en de basisprincipes van Metabolic Balance worden uitgelegd. Je bespreekt jouw doel en wensen en vult de gegevens in die nodig zijn voor het opstellen van het voedingsplan.
De beoordeling van de bloedwaarden vormt de basis van jouw persoonlijke voedingsplan.
Je krijgt je persoonlijk voedingsplan met gezonde, afwisselende en uitgewogen maaltijdvoorstellen. Je zult verbaasd zijn hoe gemakkelijk het is om je voedingspatroon aan te passen. De acht regels van Metabolic Balance en de app helpen je daarbij. Verder zal jouw begeleider je adviseren en aanmoedigen. Daarnaast kun je lid worden van de besloten Facebookgroep, waar je tips en recepten met andere deelnemers deelt.
Vanaf het begin staat jouw persoonlijke begeleider naast je om te helpen je doel te bereiken. Intensieve begeleiding is onderdeel van het programma, zodat je gemotiveerd blijft en ervaring en kennis opdoet om bewuste keuzes te maken. 
Nu beginnen de vier fasen van het programma. In de eerste fase staat de reiniging van de darm centraal. Het ontlast de spijsvertering en je bent klaar voor de verandering van voedingsgewoonte. In de tweede fase volg je nauwkeurig de voedingsmiddelenlijst en de bijbehorende regels. Na veertien dagen eet je weer goede olie bij de maaltijd, waar je begeleider je alles over vertelt. Als je een speciaal feest hebt kun je nu ook een sjoemelmaaltijd nemen. In fase drie wordt de voedingsmiddelenlijst uitgebreid en in fase vier kun je alles eten wat je voor de start van het plan lekker vond. Je zult nu zelf goed kunnen ervaren wat voeding met je doet en daarop je keuze baseren.