Ieder lichaam heeft eigen behoeftes

Een sleutel tot ons succes ligt in de hoge graad van individualisering: "Geen mens is (en eet) als een ander". Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren wat betreft voeding (met of zonder vlees en vis, met of zonder zuivelproducten, een afkeer van een bepaald voedingsmiddel, enz.). Deze voorkeuren kunnen te maken hebben met smaak, opvattingen, maar ook met allergieën, voedselintoleranties of diabetes. Bij het samenstellen van jouw persoonlijke voedingsplan houdt Metabolic Balance rekening met jouw voorkeuren. Wel zullen we er voor zorgen dat je wordt uitgedaagd om nieuwe voedingsmiddelen te eten, maar voedsel dat je echt niet graag eet, kan laten staan.

Persoonlijke consult

Tijdens jouw persoonlijk consult wordt al deze informatie samen met jouw medische geschiedenis en medicatie en jouw persoonlijke gegevens (leeftijd, geslacht, maten) geïnventariseerd. Samen met de analyse van de bloedwaarden wordt dit beoordeeld en dan volgt er via de berekeningen van de computer jouw individuele voedingsplan.

Een stofwisselingsprogramma op basis van bloedanalyse

Voor Metabolic Balance zijn bloedwaarden altijd al uitgangspunt geweest voor ons voedingsprogramma om de stofwisseling te kunnen herstellen. In deze video legt dr. Wolf Funfack kort uit waarom de bloedwaarden zo belangrijk zijn als basis voor het samenstellen van een persoonlijk voedingsplan.

Je bloed vertelt een verhaal over jouw lichaam

In je lichaam en je organen circuleert constant ongeveer 5 tot 6 liter bloed. Dit is waarom bloed zoveel informatie kan geven over het functioneren van de organen en de orgaansystemen. Zo kun je aan de hand van je bloedwaarden zien of je ontstekingen hebt of risico’s loopt op een ziekte, want verschillende ziektes kunnen de hoeveelheid cellen en de stoffen in het bloed veranderen. Daarom is bloedanalyse een onvervangbaar hulpmiddel in de medische praktijk om de gezondheidstoestand te bepalen.

Daarnaast is het ook mogelijk om op basis van jouw bloedwaarden te analyseren welke voedingsstoffen je tekort komt of waarvan je voldoende of teveel hebt. Aan de hand van deze analyse wordt door Metabolic Balance een voedingsplan opgesteld om een maximaal resultaat te behalen.

Begeleider vinden

Vind een begeleider bij jou in de buurt.