Stofwisseling-de basis van leven

De stofwisseling is het proces in het lichaam waarbij voedingstoffen worden omgezet in energie en bouwstoffen. Voeding kan niet gelijk worden opgenomen in de cellen van ons lichaam. Er zijn heel veel omzettingen nodig om bijvoorbeeld van een voedingseiwit een lichaamseiwit te maken, of om van bloemkool suikers te maken die we voor onze energie kunnen gebruiken. Wij zijn eigenlijk een grote chemische fabriek, waar elke seconde stoffen worden opgebouwd, afgebroken en omgezet. Alleen zo kunnen we alle belangrijke lichaamsfuncties in stand houden. Hierbij moet je denken aan het reguleren van je hartslag, de werking van organen, het uitvoeren van bewegingen, het op peil houden van je lichaamstemperatuur, de opbouwen van spieren, het afvoeren en verwerken van afvalstoffen en ook het verbranden van vet. 

Reset your body

Door de manier van leven in deze tijd (teveel snelle koolhydraten, industrieel bewerkt voedsel, enz.) ontstaan er na korte of langere tijd problemen met de stofwisseling en kan ons lichaam de omzettingen niet meer optimaal verzorgen. De gevolgen kunnen zich in velerlei klachten uiten, zoals gewrichtsklachten, hoge bloeddruk, diabetes type 2, intoleranties en overgangsklachten. Daarom is het van groot belang om je stofwisseling weer in balans te brengen.

Wil jij ook je stofwisseling met gezonde, natuurlijke voeding ondersteunen en weer nieuwe kwaliteit van leven ervaren? Ben je er klaar voor?

Zodra je stofwisseling weer in balans is, zullen naast het minimaliseren van je overgwicht zelfs voedingsgerelateerde ziekten verminderen en daarmee ook he kwaliteit van leven verbeteren. Want als je gezondheid niet goed is, of als je weinig energie hebt, dan heeft dat effect op je huiseijke situatie, je werk en je sociae omgeving - eigenijk op je totale menszijn!

Voorwaarden voor een goede stofwisseling

De stofwisseling wordt gereguleerd door enzymen en hormonen. Enzymen werken als katalysator voor de omzettingen en hormonen reguleren de processen om je lichaam voldoende energie te geven. Om hun structuren en functies te kunnen behouden, hebben enzymen en hormonen bouwmaterialen nodig en deze halen ze uit het voedsel dat je elke dag eet. Als de benodigde voedingsstoffen niet of onvoldoende worden aangevoerd, kan jouw stofwisseling gemakkelijk uit balans raken.

Daarom is de juiste voeding een basisvoorwaarde voor een gebalanceerde stofwisseling. Ieder mens en iedere stofwisseling heeft zijn eigen behoefte en daar houdt Metabolic Balance rekening mee. Onze persoonlijke aanbevelingen voor de voeding worden gemaakt op basis van jouw bloedwaarden en individuele gegevens. Op deze manier geef jij jouw lichaam de voeding die het echt nodig heeft en herstel je op een volledig natuurlijke manier je stofwisseling. Met als gevolg minder of geen overgewicht en verbetering van voedingsgerelateerde ziekten.

Begeleider vinden

Vind een begeleider bij jou in de buurt.